Wortelsoep 'with a twist'

1,5 kg schoongemaakte, gehakte wortelen
1 grote zoete ui
2 eetlepels verse, schoongemaakte, gehakte gember
2 eetlepels pindakaas
1,25 l. groente-of kippebouillon
30 gr. boter
2 eetlepels plantaardige olie
sap van 1 limoen
versgemalen zwarte peper

20 gr. grof gehakte verse koriander
2 eetlepels geroosterde pinda’s
2 theelepels gehakte verse groene pepers
vers limoensap

Verhit de olie en de boter op matig vuur in een grote pan. Voeg ui en gember toe en laat dit onder regelmatig omscheppen in 15 minuten bruin bakken. Voeg wordtelen en bouillon en wortelen toe en breng aan de kook. Laten koken, tot de wortelen gaar zijn, ongeveer 20 min.

Pureer de soep in porties in een blender. Passeer de soep met de acherkant van een lepel door een fijne zeef, naar een schone pan. Gooi de pulp, die in de zeef achter blijft weg. Verhit de soep op een laag vuur, schep er de limoensap door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Voor de twist: stamp de koriander, pinda’s en chili’s in een vijzel tot puree. Voeg limoensap en zout naar smaak toe.

Die de soep op met een klein schepje puree.

No comments: