Spinaziepakketjes in Filodeeg

500 gram verse spinazie
5 ontvelde tomaten
200 gram feta in blokjes
20 gekneusde en geroosterde amandelen
1 grote ui
2 theelepels gemalen komijn
Bosje vers munt
10 blaadjes filodeeg

Was de spinazie goed en kook hem daarna kort in het aanhangende water. Giet de spinazie af en vang het kookvocht op. Ontdoe de tomaten van het hart en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaat met de amandelen, feta, komijn en enkele blaadjes fijngeknipte munt, en meng dat door de uitgelekte spinazie.
Schep twee lepels van het mengsel op een blaadje filodeeg en vouw er een pakketje van en plak de bladen met wat olie dicht. Bak de pakketjes 10 minuten op 180ÂșC in een voorverwarmede oven.
Meng de helft van het spinazievocht met de ui en de tomatenpulp in kook het in tot de helft van het volume. Naar smaak peper, zout en munt toevoegen.

Serveer de pakketjes met de saus.

No comments: