Griekse kabeljauw met tomatensalade

500 gram kabeljauw of koolvis
100 gr. Geitenkaas
4 tomaten
½ komkommer
20 zwarte olijven
1 citroen
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel verse munt
1 eetlepel basterdsuiker
Knoflook
Olijfolie



Doe de (ontdooide) kabeljauw in een ovenschaal. Rasp het vel van de citroen en meng dit met de komijn, de munt en met 4 eetlepels olijfie. Giet het mengsel over de kabeljauw.
Stoof de kabeljauw in +/- 15 minuten gaar in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Halveer intussen de olijven, snij de tomaten, de komkommer en de geitenkaas in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm, en meng alles door elkaar.
Pers 1 teentje knoflook uit in 3 eetlepels olijfolie, en meng hier 1 eetlepel basterdsuiker doorheen. Breng op smaak met zout en peper, en schep de dressing door de salade.

Bak de laatste 8 minuten een bruine baguette mee in de oven, en serveer dit warm bij et gerecht.

No comments: