Snelle doperwtjes met lente-uitjes en sla

4 personen, 10 minuten, vegetarisch

Dit is Jamie Oliver's variatie* op het onderstaande, franse recept. Het is zo mogelijk nog sneller te maken, en zeker zo apart van smaak. Deze versie combineert vooral goed met vis.

400 g verse op diepvries doperwtjes
6 lente uitjes
2 kropjes Little Gem
3 dl kippe- of groentebouillon
sap van 1 citroen (schil bewaren**)
1 volle theelepel bloem
plantaardige boter, olijfolie
zout & peper

Maak in een pan op een laag vuur de boter en de olie warm. Roer er de bloem doorheen en goed er al roerend de bouillon bij. Zet het vuur nu hoog en voeg de lente-uitjes, de sla en de doperwtjes toe, eventueel met een snuf peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat de erwtjes 5 minuten smoren , tot ze zacht zijn. Roer er het citroensap doorheen, sprenkel er wat olijfolie over en dien op.


* KOOK met Jamie, blz. 318
** rasp de schil en dien deze op met de vis (als je die erbij serveert).

No comments: