Penne met Broccoli

500 gram penne
500 gram broccoli
100 gr. geitenkaas
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel amandelen
1 teentje knoflook
4 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels oregano
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sojamelk
Peper en zout naar smaak



Snijd de stronk van de broccoli in dobbelsteentjes en snij de overige broccoli in roosjes. Kook de roosjes beetgaar en haal ze uit het water, kook de dobbelsteentjes door tot ze zacht zijn. Giet de dobbelsteentjes af.
Hak de amandelen fijn en rooster ze samen met de pijnboompitten tot ze lichtbruin kleuren.
Kook de penne beetgaar in water met een eetlepel olijfolie en wat zout.
Pureer de dobbelsteentjes, de helft van de roosjes, de basilicum, de pijnboompitten, de amandelen, de geitenkaas en de oregano met twee eetlepels olijfolie en drie eetlepels sojamelk.
Meng de penne met de puree en schep er vervolgens de overgehouden roosjes doorheen.
Op smaak brengen met zout en peper.

No comments: