Salade van gegrilde paprika's (Spaanse & Franse & Griekse versie)

4 personen, 20 minuten, vegetarisch, lactose-vrij

6 paprika's (hoe meer kleuren hoe leuker)
4 hardgekookte eieren
1 blikje ansjovis
12 zwarte olijven
sherryazijn (of sherry)
olijfolie
zout & peper
grof boerenbrood

Grill de paprika's boven een gaspit of in de oven. Als ze grotendeels zwartgeblakerd zijn, laat ze dan 5 minuten in een afgedekte kom staan, zodat het vel goed los komt.
Verwijder van de paprika's het vel, de kroon en de zaadlijsten en snij ze in dunne reepjes. Snijd de hardgekookte eieren in vieren en hussel deze met de uitgelekte ansjovisfilets en de zwarte olijven door de paprika.
Druppel over de salade de olijfolie naar smaak en de sherry(azijn) en maak af met zout en peper.
Opdienen met grof boerenbruin brood.



Deze salade bestaat er ook in een franse versie, waarbij een paar ingredienten anders zijn:
6 paprika's
1,25 dl vinaigrette
6 lenteuitjes
1 el kappertjes
200 g zachte, verbrokkelde geitenkaas
fijngesneden bladpeterselie
Bereidingswijze is verder identiek.

In de Griekse versie heb je de volgende ingredienten:
6 paprika's
1/2 tl komijnzaad of 2 el fijngesneden marjolein
2 el citroensap
2 tenen knoflook uitgeperst
5 el olijfolie
griekse olijven ter garner
Rest is weer hetzelfde.ing

No comments: