Bloemkoolsoep met komkommer

1 bloemkool
1 grote ui
1 aardappel
3 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde grove salie
15 gemengde peperkorrels
1 groentebouillonblokjes
3 blaadjes laurier
1 komkommer
1 liter water
1 grof volkorenbrood

Snipper de ui en de teentjes knoflook en fruit ze met de salie op een laag vuur in de olijfolie. Snijd de aardappel in dobbelsteentjes en laat deze meefruiten.
Ontdoe intussen de bloemkool van overtollige bladeren, snij hem in roosjes en was hem. Snij de bloemkoolstronk in dobbelsteentjes.
Voeg de dobbelsteentjes toe aan de ui, en laat dit onder regelmatig omscheppen 5 minuten meefruiten.
Voeg nu de resterende bloemkool, de laurier, het bouillonblokje, de peper en het water toe en kook de soep op een laag vuur, totdat de bloemkool zacht is.
Schil intussen de komkommer en pureer hem in een keukenmachine.
Als je bloemkool zacht is, pureer dan de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.

Schep een volle eetlepel komkommerpuree in ieder bord en schep daar de soep overheen. Opdienen met warm, grof volkorenbrood.

No comments: