Venkel met Mozarella

Vrij naar "De Zilveren Lepel'

4 personen

4 grote venkelknollen
200 gr. buffelmozarella
4 eieren
200 ml sojaroom
40 gr. geraspte pecorino
1 takje verse peterselie
olie
zout & peper

Warm de oven op 160 graden voor. Kook de venkelknollen in ongeveer 45 minuten gaar in kokend water met wat zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Laat ze een klein beetje afkoelen en snijd ze daarna in dunne partjes.
Verwarm wat olie in een vlamvaste schaal op het fornuis, en bak daarin de venkel al roerend lichtbruin. Haal de schaal van het vuur, bedek de venkel met mozarella en strooi er de fijngehakte peterselie over. Klop de eieren met de room en de pecorino los, voeg naar smaak zout en peper toe en giet het mengsel over de venkel. Zet het in de oven tot het ei gestold is en dien dan op.

No comments: