Tilapiafilet met Surimi-saus

Ik heb dit gerecht gemaakt bij de Kerstomaatjes (zie hieronder), omdat ik de sinaasappel op wilde maken. Sinaasappel is zo het verbindende element tussen de twee gerechten.

4 personen, 15 minuten

4 tilapiafilets (ontdooid)
200 gram surimisticks
250 ml. sojaroom
1 sinaasappel
versgemalen peper
1/2 theelepel ketoembar
olijfolie

Snijd de tilapiafilets eerst over de lengte doormidden en dan in 5 stukken. Snijd de surimisticks in drieën. Bak dan de tilapia en de surimi in de olijfolie 5 minuten op een hoog vuur, zodat er een dun korstje op de vis ontstaat.
Draai dan het vuur laag en voeg de room, de ketoembar en peper naar smaak toe. Roer voorzichtig om en voeg dan het sap van de uitgeperste sinaasappel toe. Op smaak brengen met zout en peper en direct opdienen.

No comments: