Kersttomaatjes met sinaasappel en kardemom

Ik zou willen dat ik dit recept verzonnen had, zo lekker! Het komt uit "Een wereld vol Smaak" van Williams Sanoma.

2-4 personen, 25 minuten

750 gr kerstomaatjes
1 1/2 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel zeezout
5 reepjes sinaasappelschil (van 6mm * 8 cm)
5 tenen knoflook, gekneud en in de lengte gesneden
2 theelepels kardemomzaadjes (ca. 10 peulen)


Verwarm de over voor op 260 graden.
Doe te tomaatjes in een ovenschaal. Schep ze om met de olijfolie, zodat de tomaatjes er rondom mee bedekt zijn. Strooi er het zeezout overheen en zet ze 10 minuten in de oven.
Schud de schaal om de temaatjes te keren. Verdeel er de knoflook, sinaasappelschil en kardemom over en zet nog 15 minuten in de oven. Direct opdienen.

Opmerking:
Persoonlijk vind ik 3 tenen knoflook genoeg bij dit recept en gebruik ik iets meer sinaasappelschil. Met onze oven is 2* 10 minuten op 260 graden genoeg.

No comments: