Spagetti St. Jaques

4 personen, 30 minuten, koemelkvrij

500 gr. spagetti
250 gr. coquilles
200 ml (soja)room
2 zongedroogde tomaten
1 gedroogde paddestoel
Zout
Peper

De truuk van deze spagetti is, om de tomaat- en paddestoel-smaak ver op de achtergrond de smaak van de coquilles te laten ondersteunen.

Snijd de tomaten en de paddestoel in zo klein mogelijke stukjes. Zet de room op een laag vuur, en voeg daaraan de tomaat, de paddestoel en 2 coquilles toe. Kook de room voorzichtig in.
Kook de spagetti volgens de aanwijzig op de verpakking. Bak intussen in 5 minuten de coquilles in een grillpan.
Giet de spagetti af als deze klaar is en verdeel deze over 4 borden. Schep de ingekookte room over de spagetti en schik er vervolgens de gegrillde coquilles overheen. Zelf op smaak brengen met zout en peper.

No comments: