Risotto met Spinazie en Geitenkaas

4 personen, 45 minuten

500 gr. rijst
450 gr. spinazie (goed wassen)
200 gr. feta (of andere halfharde geitenkaas)
1 winterwortel
2 uien
4 teentjes knoflook
1 liter bouillon (van blokjes)
1 afgespreken theelepel gemalen nootmuskaat
olijfolie
boter

Schrap de winterwortel en snijd hem in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Verwarm in een grote pan op een laag vuur de olie en de boter en fruit daarin de gesnipperde uien, de fijngehakte knoflook en wortel. Voeg na 5 minuten de nootmuskaat toe en schep alles goed om. Voeg de rijst toe en blijf omscheppen tot alle rijst glanzend is. Voeg 1 dl. bouillon toe en laat dit even sudderen.
Was intussen al het zand uit de spinazie, snijd de spinazie klein en voeg alles toe aan de de rijst. Voeg de rest van de bouillon toe en laat pruttelen totdat de rijst gaar is. Snijd de feta in dobbelsteentjes, en schep deze vlak voor het opdienen door de risotto.

No comments: