Aardappelen uit de oven

4 personen, 20 minuten

Aardappelen uit de oven zijn enorm gemakkelijk. Ze zijn niet supersnel, maar terwijl ze in de oven staan, kun je op je gemak de andere gerechten maken. Door de aardappelen niet te schillen, eerst te garen en dan in de oven af te maken krijgen ze een heerlijke krokante smaak. Naast de hier genoemde kruiden kun je zelf ook tal van variaties bedenken.


1,5 kg aardappelen in de schil, schoongeboend en ontpit
2 theelepels gedroogde korianderblaadjes
2 theelepels gedroogde dragonblaadjes
2 uitjes
2 tenen knoflook
grofgemalen zeezout
olijfolie

Verwarm de oven op 190ÂșC. Snij de uien klein en hak de knoflook in stukjes. Doe ze met drie eetlepels olijfolie in een braadslee of een ovenvast schotel en laat die meeverwarmen in de oven. Gaar de aardappelen 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron en snijd ze vervolgens in grote dobbelstenen.
Doe de dobbelstenen in de braadslee en voeg de dragon en de koriander toe. Roer alles goed om en verwarm nog een kwartier in de oven. Maal wat grof zeezout over de aardappelen en schep alles voor het opdienen nog een keer om.

No comments: