Kabeljauw met spinazie

4 personen, 25 minuten, lactosevrij

4 kabeljauwfilets
500 g spinazie, gewassen en zo goed mogelijk gedroogd
55 g rozijnen
55 g pijnboompitten
3 tenen knoflook
1 citroen
olijfolie
zout & peper

Zet de oven of grill aan om te verwarmen op ongeveer 190 graden. Wel de rozijnen in heet water en rooster de pijnboompitten intussen in een droge koekepan (let op dat ze niet verbranden).
Bestrijk de kabeljauwfilet aan beide kanten met wat olie en strooi er dan zout en peper overheen. Leg de filets onder de voorverwarmde grill, ongeveer 10 centimeter van het element, en grill ze in 8-10 minuten gaar.
Verhit intussen op matig vuur wat olijfolie in een braadpan met deksel en bak hier 1-2 minuten de uitgeknepen knoflook in mee (let ook hier op voor verbranden) en gooi daarna de knoflook weg.
Doe de spinazie met het laatste aanhangende water in de pan en kook ongeveer 5 minuten zodat alle spinazie zacht is, maar zo weinig megelijk vocht heeft verloeren. Roer er de uitgelekte rozijnen en pijnboompiten doorheen en breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de spinazie over 4 borden en schik er de kabeljauw met een partje citroen op.
Serveren met wilden rijst of gebakken aardappelen.

No comments: