Victoria Baars met nectarines

4 personen, 15 minuten, koemelkvrij

4 victoria baars filets
2 nectarines
1 beker sultana rozijnen
50 ml. sojaroom
2 bosjes lente-ui
olijfolie
vergemalen peper en zout

Wel de sultana's in warm water. Maak de bosui schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Schroei de bosui enkele minuten in wat olijfolie op een zeer heet vuur en maal daar wat peper overheen. Het is de bedoeling, dat de bosui pittig smaak. Laat afkoelen.
Pel intussen de nectarines, verwijder de pit en snijdt het vruchtvlees in blokjes.
Dep de filets droog en bak ze drie minuten aan iedere zijde in olijfolie. Voeg daarna de sojaroom, de nectarines en de sultana's toe, en laat dit nog vijf minuten stoven (, of zo lang als nodig is om de vis gaar te krijgen).
Dien de filets op met wat van de roomsaus en schik er de bosui overheen.

Artisjokkenharten met tuinbonen

4 el olijfolie
1 bosje bosuitjes
450 gr. diepvriestuinbonen
sap van 1 citroen
400 gr. artisjokkenharten uit blik
2 el verse fijngesneden dille
zout & peper

Snipper de bosuitjes en fruit die lanmgzaam in de olie. Voeg na 5 minuten de tuinbonen toe en schep ze door de olie. Voeg het citroensap toe en laat alles even pruttelen zonder deksel - de diepvriestuinbonen verliezen nu water, en het is lekkerder als dat langzaam verdampt.
Laat intussen de artisjokkenharten uitlekken en snijd ze in vieren. Voeg ze daarna toe aan de tuinbonen en laat ze meekoken totdat de tuinbonen gaar zijn en bijna al het vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper, strooi de dille er over heen en dioen warm op.